BLOG: interview Evert Thielen

Ik ben 54 jaar oud, heb een zoon van 26 en een dochter van 28. In mijn vrije tijd geniet ik van Rotterdam, de mooie stad waar ik woon. Je mag wel zeggen dat ik een bourgondische inslag heb. Ik hou van lekker eten en lekker drinken met familie en vrienden.

 

Inmiddels ben ik alweer ruim 10 jaar directeur van Javado. De jaren zijn voorbijgevlogen en dat komt mede doordat het een erg leuk bedrijf is. Ik weet uit ervaring dat lang niet bij alle bedrijven de sfeer op de werkvloer even goed is. Ik hou ervan om de mensen veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven. Ik stimuleer ze om vertrouwen te hebben in hun eigen beslissingen.

 

Het is gelukt om goed door te groeien doordat we een betrouwbaar team hebben dat tegelijkertijd wendbaar is. Dat is best bijzonder. Ik zag de kracht van Javado toen in maart 2020 de wereld van het ene op het andere moment veranderde. We moesten met zijn allen snel schakelen en in korte tijd hadden we de organisatie omgezet.

 

Toen ik bij Javado kwam werken was mijn leukste uitdaging om een organisatie op poten te zetten waarin we in ons huidige, mooie pand door kunnen groeien. We hadden er nieuwe landenteams bijgekregen op het VK/Ierland, Spanje/Portugal/ en Tsjechië/Slowakije. De verkoopteams hebben ontzettend goed werk geleverd en hebben hun markten echt veroverd. Omdat ieder land specifieke behoefte heeft op logistiek gebied,  was het van groot belang alle inkomende en uitgaande stromen strak te organiseren. Het naar voren halen van het uiterste bestelmoment heeft hierbij enorm geholpen. De organisatie is nu beter planbaar waardoor we met een relatief klein team een grote omzet kunnen draaien. We hebben er inmiddels nog meer landenteams bij: we bedienen Noordoost-Europa, Zuidoost-Europa en onze eigen thuismarkt, Nederland.

 

Je hoeft geen visionair te zijn om te voorspellen dat er nog wel wat uitdagingen op ons pad komen. Ik zie de krapte op de arbeidsmarkt en toenemende druk op het personeel als een belangrijk thema. Daar krijgen we allemaal mee te maken. Wij hebben maatregelen genomen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan (red.: zie pagina 44). Iedereen krijgt met dit thema te maken, zo zal het op drukke momenten voor kwekers lastig kunnen worden om alle bestellingen te leveren en voor de transporteurs om alle vrachtwagens te laten rijden. Ik vind het belangrijk dat onze klanten ervan uit kunnen gaan dat wij er alles aan doen om te zorgen dat het achter de schermen allemaal goed wordt geregeld. Met als fundering de bijzondere groei van 2021 zijn we er helemaal klaar voor om van 2022 een groot succes te maken.

 

Gepubliceerd op: 9 maart 2022