BLOG: And the winner is………

Glazen tulp award 2016

Ieder jaar reikt Royal FloraHolland aan telers en veredelaars de “Glazen Tulp” uit voor de beste marktintroductie van het jaar. In de categorie tuinplant was dit jaar een bijzondere plant de winnaar; één met veel knoppen en een ongeëvenaarde kleur blauw. Maar wie was deze winnaar van tuinplanten 2016?

De winnaar van 2016 is….. de Gentiana “Rocky Diamond Blue Heart”. Deze zomerbloeier zorgt voor grote bloemen met een prachtige, kobaltblauwe kleur. Van juli tot en met september zorgt deze eyecatcher voor een vrolijke tuin. Volgens de jury vormt de Gentiana een noviteit door haar vele bloemknoppen. Hierdoor zal de consument heel lang genieten van deze prachtige, blauwe bloemen.

Zet de Gentiana op een plek in de zon of halfschaduw. De Gentiana houdt niet van natte voeten, dus een goed doorlatende bodem is belangrijk. Is de Gentiana eenmaal geplant, laat de plant dan met rust en je hebt er meerdere jaren plezier van.

Wij zijn fan! Tussen juli en september is de Gentiana op zijn best, waardoor we de hele zomer kunnen genieten. Door de kobaltblauwe kleur past deze tuinplant perfect in de tuintrends van 2016, maar ook in 2017 zal deze kleur nog prima kunnen.

Nog niet overtuigd? Na het zien van de afbeeldingen ben je waarschijnlijk net zo’n fan als dat wij zijn.

DSC_6839 Glazen Tulp

 

Gepubliceerd op: 5 augustus 2016