Tuinplant van de Maand februari: Sneeuwbal (Viburnum)

Mooiwatplantendoen.nl presenteert de Tuinplant van de Maand februari: Sneeuwbal (Viburnum). Ook als het niet sneeuwt, brengt Viburnum sneeuwballen in de tuin. En vriest het toch, dan blijft de tuinplant mooi groen om tuinliefhebbers opgewekt het vroege voorjaar in te slepen.Tuinplant van de Maand
Met een promotiecampagne wil Mooiwatplantendoen.nl maandelijks zoveel mogelijk consumenten te bereiken en te stimuleren meer tuinplanten in de tuin of op het balkon en terras te zetten. Via een uitgekiende PR-aanpak wordt veel media-aandacht voor de Tuinplant van de Maand verwacht. Onder meer in tijdschriften, dagbladen, op websites en via blogs. Daarnaast besteedt Mooiwatplantendoen.nl de hele februarimaand aandacht aan Sneeuwbal.

Bloei of bes
Viburnum, beter bekend als Sneeuwbal, is een veelzijdige heesterfamilie. Er zijn soorten die in de winter groen blijven, half wintergroene types én soorten die hun blad helemaal verliezen. Ter compensatie groeien er dan wel van november tot maart wit-roze bloemen in trosjes aan de kale takken. Die bloemen geuren heerlijk en kunnen goed tegen vorst: een spectaculaire combinatie. Hoe later de bloei, hoe groter over het algemeen de bloemen worden. Sneeuwbal maakt bovendien vaak in het najaar een tweede bloei door of levert dan mooie rode, blauwe of zwarte bessen. Met ook nog mooi verkleurend blad in de herfst heeft deze tuinbloeier in alle seizoenen iets bijzonders te bieden.

Meer informatie over Sneeuwbal en andere tuinplanten vind je op Mooiwatplantendoen.nl.

Gepubliceerd op: 4 februari 2016