Rhododendron special

Al sinds de eerste siertuinen en parken zijn rhododendrons, met hun uitbundige bloei, enorm populair. Van grote rhododendrons waarmee je privacy kan creëren in je tuin tot dwergsoorten voor de kleinere tuin, of voor op het balkon… het assortiment is enorm groot.

Bloombux®

Bloombux® presenteert zichzelf als alternatief voor buxus. Een alternatief dat in het voorjaar uitbundig bloeit. Net als buxus is Bloombux jaarrond groen en makkelijk in vorm te snoeien.

Bloombux® is een Rhododendron micranthum – een dwergvorm. Uiteindelijk kunnen deze struiken maximaal 70cm worden. De sterke planten kunnen in in verschillende bodemtypes groeien, zolang de grond luchtig is.

Er zijn twee variëteiten: Bloombux® met lichtroze bloemen en Bloombux® met een magenta bloemen.

 

Hortinno® Garden XXL

Het resultaat van meer dan tien jaar veredeling is een compacte Rhododendron met extra grote bloemen. De Hortinno® Garden XXL is ook geschikt voor kleinere tuinen of kan als potrhododendron op het terras gezet worden.

De originele Garden XXL heeft tweekleurige bloemen. Vorig jaar kwam daar een variant met rode bloemen bij. Komend seizoen wordt de serie verder uitgebreid en is de Hortinno® Garden ook verkrijgbaar met witte, roze en gele bloemen.

 

Rhododendron Wine & Roses®

Jaarrond kun je genieten van het bijzondere blad van Rhododendron Wine & Roses®. De bovenkant van het blad is groen en de onderkant heeft een aantrekkelijk, fluweelachtige paarsrode kleur. Omdat deze rhododendron rechtop groeit, is het contrast mooi te zien.

De bloemen zijn een mooie bonus, de plant bloeit uitbundig met frambozeroze bloemen.

 

Hortinno® Evergreen

Deze serie bladhoudende rhododendrons combineert de winterhardheid van een japonica met de bloemenpracht van een indoor azalea. Het resultaat is een collectie zeer rijkbloeiende, compacte rhododendrons.

De Hortinno® Evergreen is een prachtig geschenk. Een cadeau waar je jaarlijks van kunt genieten.

 

Ponticum variegatum

Dit is een rhododendron waar je niet omheen kunt. Hij groeit stevig door, krijgt veel bloemen en heeft het jaarrond opvallend bont blad.

De ponticum variegatum is geschikt voor de grotere tuinen. Hij wordt ongeveer 2.50m hoog en kan als heg geplant worden. Het liefst in de halfschaduw en op half zure grond.

 

Rhododendron Bollywood®

De compacte Bollywood® heeft zilverbont blad en knalroze bloemen. De plant wordt slechts 60cm hoog. Deze kleine krachtpatser behoudt zijn sierwaarde jaarrond en is een opvallende verschijning.

 

Rhododendron Pink Star®

De japonica ‘Pink Star’ is een nieuwe ster in Rhododendronland. Met zijn bijzondere bloemvorm is het echt iets nieuws, echt een eyecatcher!

De bloem bestaat uit vele lange, smalle bloemblaadjes in een krachtige roze kleur met witte accenten. Dit topproduct bloeit vrij laat in het seizoen, ongeveer vanaf week 18-19 en is leverbaar vanaf week 10.

 

Rhododendron Parfumollis®

Dit is de Rhododendron Parfumollis®. Deze prachtige tuinazalea heeft gele bloemen, behoudt zelfs in de winter zijn blad en verspreidt een heerlijke geur.

 

Nieuw in seizoen 2024 is dat naast de Parfumollis® met gele bloem er ook één is met zalmkleurige bloem.

 

Rhododendron Starstyle®

Starstyle® heeft een unieke bloemvorm, het is echt een innovatie in het rhododendronsegment. Maar niet alleen de bloem, ook het blad is stervormig! Elke plant heeft een bolvormige, compacte groei. De stervormige bloemen komen op het gewas en geven een fantastisch resultaat.

 

Geniet van de Starstyle® in de tuin, op het terras, of zelfs in huis.

Rhododendron Startstyle® is winterhard tot -10o C.

 

Ze zijn eenvoudig te herkennen aan het stervormig label.

Gepubliceerd op: 1 maart 2024