Leucothoe – Seizoen must have

Leucothoe is een heester die jaarrond kleur geeft aan de tuin. Maar wist je dat het behoort tot de ericaceae, oftewel de familie van heideplanten? Je kunt het goed zien aan de bloemetjes. In het Nederlands heet hij Druifheide in het Duits Traubenheide.  De trosjes bloemen doen denken aan druiventrosjes. De plant bloeit in mei-juni. Leucothoe

Als we de wetenschappelijke naam gaan ontleden betekent ‘Leuco’ wit. De kleur van de bloemen. Maar waarschijnlijk komt de naam van een prinses uit de Griekse mythologie, Leucothea genaamd.

Het is een sterke heester die zeker in de winterperiode erg opvalt dankzij zijn gekleurde bladeren.

 

Verzorging

De Leucothoe doet het prima op een plekje in de tuin met halfschaduw. Ook kan hij heel decoratief staan in een pot op het terras. Ze houden wel van een beetje zure grond.

Hoe meer het winterzonnetje schijnt hoe roder het blad gaat worden.

 

LeucothoeSoorten

Er zijn verschillende soorten, waaronder: Leucothoe axillaris , Leucothoe keiskei, Leucothoe walteri en Leucothoe fontanesiana. Neem maar eens een kijkje in het assortiment, dan kom je een grote verscheidenheid aan bladkleuren en bladvormen tegen.

 

Bij ons te verkrijgen

Wij hebben momenteel een uitgebreid assortiment verkrijgbaar. Het is op dit moment echt één van de smaakmakers van de winterse tuinplantenafdeling in het tuincentrum.

Leucothoe axi ‘Curly Red’: wat deze Leucothoe zo bijzonder maakt is dat hij gekrulde bladeren heeft. Deze bladeren hebben ook diezelfde rode bladkleur als de andere Leucothoe’s. Bij ons in de webshop is deze plant te vinden als Super-outdoor.

Leucothoe axi Zeblid: heeft de meest rode bladkleur in de winter. De bladeren zijn langwerpig qua vorm. In onze webshop is hij te vinden als een Super-outdoor item. Echt een lust voor het oog in de winter.

Verder hebben wij nog onder andere de:

  • Leucothoe axillaris Twisting Red en Redlips
  • Leucothoe keiskei ‘Burning Love’® en Royal Ruby
  • Leucothoe walteri Rainbow, Lovita en Dark Diamond

 

Volop keuze dus! Ga snel naar onze webshop voor onze up tot date assortiment.

Gepubliceerd op: 19 januari 2023