Javado levert wederom winnaar Chelsea Plant van het jaar

Voor het tweede jaar op rij heeft Javado UK goud in handen. Op de prestigieuze RHS Chelsea Flower Show heeft de inzending Hydrangea macr. ‘Miss Saori’, veredeld door Ryoji Irie uit Japan en op de Flower Show tentoongesteld door Hillier Nurseries & Garden Centres, de Plant van het Jaar 2014 competitie gewonnen.

Nadat Chris Campbell van Javado UK ten overstaan van de jury ‘Miss Saori’ presenteerde, was men overtuigd dat haar bijzondere kwaliteiten deze hydrangea een meer dan terechte winnaar maken.
Enkele unieke eigenschappen zijn de grote, gevulde bloemen met dieproze randen die richting het hart van de bloemen verzachten naar wit. Het aantrekkelijke blad is burgundy rood en zorgt voor een spannend contrast met de bloemen. ‘Miss Saori’ bloeit al op eenjarig hout en is winterhard tot -18 graden.

In 2013 was het de inzending van Mahonia eur. ‘Soft Caress’ waarmee succes geboekt werd. “Wij zijn uiteraard super trots dat we nu twee jaar op rij de Chelsea Plant van het jaar hebben aangeleverd!”, aldus Chris Campbell. “We verwachten ‘Miss Saori’ met evenveel plezier en succes te gaan vermarkten als de vorig jaar bekroonde Mahonia.”

Javado UK zorgt voor de distributie van de planten die in 2015 in beperkte aantallen op de markt komen.

Gepubliceerd op: 22 mei 2014