Fair Flowers Fair Plants keurmerk WBE-group

Per 1 april zijn wij gerefereerd Fair Flowers Fair Plants handelaar. De consument kiest steeds bewuster voor een eerlijk product dat geteeld is met respect voor mens en milieu. Het label van Fair Flowers Fair Plants sluit goed aan op deze behoefte. Deelnemende kwekers voldoen aan hoge milieu- en sociale eisen. Bent u op zoek naar dergelijke producten, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Fair Flowers Fair Plants is een keurmerk, een label dat hangt aan planten, bloemen en boeketten afkomstig van kwekers, die voldoen aan de hoogste eisen. Eisen op het gebied van milieu en personeel. Denk hierbij aan arbeidsomstandigheden, hygiëne en veiligheid.

Fair Flowers Fair Plants worden overal ter wereld geproduceerd en zijn te koop in verschillende landen in Europa. Ieder land kent zo zijn eigen richtlijnen. Internationale organisaties voor kwekers en handelaren, vakbonden, milieu- en mensenrechtenorganisaties hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Fair Flowers Fair Plants. Dit heeft ertoe geleid dat de kwekers die deelnemen allen zijn gecertificeerd conform MPS-A (de hoogst haalbare milieuregistratie) en SQ (socially qualified), hiermee borgen de kwekers hun werkwijze op het gebied van arbeid. Zo wordt jaarlijks gecontroleerd of onder andere de juiste lonen worden betaald, de medewerkers de juiste instructies hebben en de juiste voorzieningen op de kwekerij aanwezig zijn.

Samenwerken aan een beter leefklimaat. Ook u kunt daarbij helpen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fairflowersfairplants.com

Gepubliceerd op: 10 april 2015