De Moederdag top 10

Ze houdt van je, ze is speciaal en haar liefde is onvoorwaardelijk. We hebben het natuurlijk over je moeder. Omdat zij er altijd voor je is, kan jij 14 mei iets voor haar terug doen. Verras haar met een mooi cadeau. Wat dacht je van prachtige planten?

Wij helpen je graag op weg en geven je daarom onze top 10 van de mooiste Moederdagplanten.

Nummer 10:

Op nummer 10 hebben we een kleurrijke bloem staan. De Gerbera is met haar vrolijke voorkomen een ideale kandidaat als Moederdagcadeau.

De bloem is er in ontzettend veel verschillende kleuren. Zo kan je altijd de lievelingskleur van je moeder vinden. Fleur het huis en je moeder op met deze vrolijke kandidaat.

 

 

 

 

 

Nummer 9:

Op nummer 9 van de Moederdagplanten-top10 staat de Zantedeschia. De Zantedeschia is ook wel bekend als Calla. Het meest opvallende aan de Zantedeschia is de prachtige kelk.

De Zantedeschia heeft verschillende symbolische betekenissen. Zo wordt hij gezien als de bloem van zuiverheid, sympathie en schoonheid. Dit past toch perfect bij je moeder?!

Nummer 8:

De volgende plant in de lijst is de Campanula. De Campanula maakt eindeloos nieuwe bloemen aan, hierdoor heeft de plant een hoge sierwaarde.  Ze staat niet voor niets op nummer 8!

Of je moeder nu binnen of buiten planten wilt plaatsen, dat maakt niet uit met de Campanula. Deze prachtige plant doet het namelijk zowel binnen als buiten goed!

Nummer 7:

Op nummer 7 kozen wij voor de Hibiscus. De plant doet je verlangen naar de zomer. Naast dat de plant prachtig binnen staat, is de Hibiscus niet voor niets uitgeroepen tot  terrasplant van 2016.

Met zijn spectaculaire bloemen is de Hibiscus echt een eye-catcher! De bloemen bloeien soms maar een dag, maar worden gelukkig non-stop opgevolgd door nieuwe exemplaren.

Nummer 6:

De volgende plant op de lijst heeft heerlijk geurende bloemen en bloeit oneindig lang door, we hebben het natuurlijk over de Mandevilla. Een prachtige plant op de 6e plek.

De Mandevilla is een perfect cadeau voor de Moederdag. De plant verrast namelijk vanaf mei tot de eerste vorst met witte, gele, roze of rode trompetvormige bloemen. Een cadeau waar je moeder veel plezier van heeft!

Mandevilla

 

 

 

 

 

Nummer 5:

Op de helft van de lijst vinden we de Anthurium. Heeft je moeder geen groene vingers? Geen probleem! De Anthurium is niet alleen vanwege z’n prachtige uiterlijk populair, maar ook omdat de plant bescheiden wensen heeft.

Of je moeder nu een klassiek of trendy interieur heeft, de anthurium past erbij.  Met zijn glanzende bladeren en gekleurde schutbladeren is het moeilijk om niet vrolijk te worden van de Anthurium.

Nummer 4:

Op nummer 4 staat een populaire plant  die we niet konden vergeten. De Hortensia is in de meeste tuinen wel te vinden. Dit komt niet alleen door het prachtige uiterlijk maar ook omdat de verzorging niet moeilijk is.

Waarom een Hortensia als Moederdagcadeau? Omdat de bloem symbool staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Dat verdient iedere moeder!

 

 

Nummer 3:

Moeite met keuzes maken? Of wil jij je moeder in het zonnetje zetten met meerdere planten? Kies dan voor onze nummer 3: Het plantenarrangement. Verschillende arrangementen zijn verkrijgbaar met de combinatie van de mooiste planten.

Zo is er voor iedere moeder wel iets!

Nummer 2:

Wereldwijd geliefd en ook wel bekend als de Koningin der bloemen, op nummer 2 in onze lijst is de Roos te vinden. De roos is verkrijgbaar in zoveel kleuren dat er altijd een bij je stemming en stijl past.

Weinig of juist heel plek voor de roos? Geen probleem, naast veel verschillende kleuren is er ook een grote verscheidenheid bloemgroottes en maten van deze woonplant.  Altijd een goede keuze dus!

Nummer 1:

Onze nummer 1 voor Moederdag is en blijft de Phalaenopsis. Deze beauty is de bekendste soort uit de familie van de Orchidaceae. De plant is ontzettend populair door de exotische uitstraling en lange houdbaarheid.

Zo’n mooie plant hou je het liefste voor jezelf, maar voor een speciaal iemand zoals je moeder  maak je graag een uitzondering!

 

Gepubliceerd op: 3 mei 2017