BLOG: Interview met onze collega Marijke

De tijd vliegt, het is alweer 16 jaar geleden dat ik bij Javado kwam werken. Ik weet het nog heel goed, we werkten toen vanuit een kleiner pand dan nu en ik was telefoniste, receptioniste en facturiste. Destijds factureerden we aan het eind van de werkdag en kwamen de vrachtwagenchauffeurs de papieren bij mij halen op het moment dat de vrachtwagen geladen was. Dat betekende dus dat mijn werk er pas opzat als de laatste chauffeur weg was en dat kon af en toe flink laat worden. Dat was soms best pittig, maar ook wel erg bijzonder. Ik denk daar nog met veel plezier aan terug.

Al snel verhuisden we naar het grote pand waar we nu in zitten. Javado maakte een periode van snelle groei door en dat betekende dat een afdeling zoals PZ (personeelszaken) wel wat hulp kon gebruiken. Ik wilde graag helpen en steeds meer ondersteunde ik deze, nieuw opgezette, afdeling naast mijn eigen werk. Op een gegeven moment kon ik mijn oude werkzaamheden overdragen en me volledig richten op PZ.

 Ik vind het heerlijk om anderen te kunnen helpen. Daar kun je me letterlijk ’s nachts voor wakker maken. Samen met Marinka en Daan vormen wij nu de afdeling. Omdat onze werkzaamheden veel verder gaan dan personeelsadvertenties en contracten, spreken we niet meer over PZ maar over HR (Human Resources). Het gaat ons erom dat een goed werkklimaat en positieve, persoonlijke aandacht erg belangrijk is voor het personeel. Dat maakt het werk veelzijdig. Iedere collega heeft zijn of haar eigen verhaal en soms kunnen wij collega’s helpen een mooi, nieuw hoofdstuk te beginnen.

We hebben rond de 55 collega’s vast in dienst en we werken met een uitzendbureau om de pieken op te vangen. Het is best een uitdaging tegenwoordig om aan personeel te komen, maar gelukkig kan ik zeggen dat het verloop bij Javado niet groot is. Wel hebben we regelmatig vacatures omdat ons bedrijf een mooie groei doormaakt.

Of ik nog iets over mezelf kan vertellen? Ik ben al ruim 39 jaar getrouwd met Ron en sinds augustus vorig jaar zijn wij de trotse opa en oma van een prachtige kleindochter Emma. Mijn  grootste hobby op dit moment is dan ook onze wekelijkse oppasdag. Verder hou ik van lezen, ik heb best groene vingers en, niet echt heel verrassend, ik ga graag op vakantie. Dan vind ik het leuk om een land te ontdekken. Ik heb een geweldige vakantie in Nieuw-Zeeland gehad. Canada, Ierland en Scandinavië staan nog op mijn verlanglijstje. Dat klinkt best avontuurlijk, maar ik moet wel bekennen dat ik graag alles van te voren goed uitzoek om niet te veel voor verrassingen te komen te staan. 😊

Gepubliceerd op: 25 januari 2022