Blog: een klant van ons in de spotlights

Maak kennis met Pépinières Rouberty

 

pepinieres roubertyLes pépinières Rouberty werd in 1976 opgericht door de heer Rouberty en wordt inmiddels alweer 15 jaar beheerd door Pascal en Tony. Dit tuincentrum ligt midden in de natuur en dit bepaalt de geest van het bedrijf. We merken dat klanten dit waarderen. Het strekt zich uit over 3 hectare, ideaal om te wandelen met diverse waterpartijen en bankjes om te zitten. De klanten zijn ook dol op onze kleine katten die je tegen kunt komen.

Met het oog op de groei van het bedrijf hebben Pascal en Tony zich omringd met een team van professionals die onze klanten altijd ondersteunen bij al hun inkoopprojecten en hen voorzien van al het advies dat ze nodig hebben voor het onderhoud van planten. We zien nu dat er een duidelijke heropleving van de interesse in de plantensector is. Een verlangen naar de natuur. Dat ondersteunen we elke dag, zowel door advies als door steeds weer nieuwe planten te introduceren, soms zeldzaam of gewoon minder bekend.

 

 

 

 

Plantes interieures RoubertyKamerplantenafdeling
We hebben een ruimte van 100 m² die volledig gewijd is aan kamerplanten. Al snel toen we merkten dat kamerplanten aan een opmars begonnen, wilden we onze afdeling in de “urban jungle”-sfeer brengen. Onze klanten raken geïnspireerd en kunnen zich gemakkelijker voorstellen hoe planten hun interieur kunnen verfraaien. Mathilde, die de leiding heeft over deze ruimte, zal luisteren naar je wensen en met je praten over de beste planten voor jou, waar je ze het best kunt neerzetten en hoe je ze moet onderhouden. Om de sfeer extra speciaal te maken, hebben we een jungle-pad aangelegd met een vulkanische rotsbodem (pozzolana) en Japanse stapstenen. In de bocht van je wandeling vind je een vijver met goudvissen. Ficusbomen staan ​​naast varens, philodendrons, areca’s, pachira’s, alocasia’s en vele andere planten.

 

Onze klanten
We merken dat het type klant dat planten koopt de laatste jaren heel divers is geworden. Veel planten worden gekocht omdat (jonge) mensen de natuur in huis willen halen. Naast een duidelijke verjonging van de klantenkring, is het duidelijk dat planten nu ook een geliefd cadeau-item zijn geworden. We zien ook veel jonge gezinnen die aan hun kinderen willen meegeven hoe mooi planten zijn. Zij kopen veel micro-planten en vleesetende planten. Omdat we dicht bij La Rochelle, een vakantieoord, zitten, mogen we de toeristen niet vergeten die geen tuincentrum zoals de onze in de buurt van hun huis kunnen vinden en die van hun verblijf profiteren om variëteiten te kopen die ze nergens anders zullen vinden.

Op de sociale netwerken delen klanten hun groene trofeeën die hun collectie compleet maken.

 

Tekst en fotografie: Les pépinières Rouberty

 

——

Wilt u ook het verhaal van uw winkel met ons delen, neem dan contact met ons op!

marketing@javadoplant.com

Gepubliceerd op: 20 januari 2022