BLOG: Air So Pure luchtzuiverende planten

Op onze webshop staat onder ‘speciale kwekers & concepten’ het merk Air So Pure®. Hier bestel je eenvoudig het volledige aanbod van één van de bekendste merken uit de plantenbrache. In een kantoor vol planten, hoe kan het ook anders, vertelt brandmanager Daan Bartels hoe de wereld van Air So Pure® eruit ziet.

 

Achter de schermen bij Air So Pure®
Achter het consumentenmerk zit een kwekersvereniging. Er zijn namelijk 14 kwekers betrokken bij dit merk. Samen voeren we een assortiment kamerplanten waarvan bewezen is dat ze een sterke luchtzuiverende werking hebben.

Al bijna 15 jaar geleden lag een onderzoek van de NASA aan de basis van ons merk. NASA testte wat planten konden betekenen voor het leefklimaat in een afgesloten ruimte. Het bleek dat onder andere de spathiphyllum een plant was met sterke luchtzuiverende werking. Vijf spathiphyllumkwekers staken de koppen bij elkaar en besloten het merk Air So Pure® op te gaan zetten.

 Inmiddels is het assortiment luchtzuiverende planten uitgebreid en het merk een begrip geworden. Als we een plant aan het assortiment toe willen voegen, laten we de plant eerst uitgebreid testen. Alleen planten waarbij de waardes zeer hoog zijn komen in aanmerking voor ons assortiment.

Naast de plant moet ook de betreffende kweker voldoen aan een aantal eisen. We zoeken naar een grote betrokkenheid bij het merk zodat we er met z’n allen een succes van kunnen maken.

 Ter ondersteuning van het merk hebben we hier op dit kantoor 3 medewerkers. Wij zorgen voor de promotie, administratie, grafische vormgeving, communicatie en conceptontwikkeling.

 

Gezonde lucht actueler dan ooit
We hebben het afgelopen jaar meegekregen hoe belangrijk een gezond binnenklimaat is. Of dit nu op kantoor, op school of thuis is. Goed ventileren is van groot belang. Maar gelukkig kunnen de juiste kamerplanten hier ook bij helpen. In een binnenruimte kan een ongezond mengsel van stoffen, waaronder CO2, ontstaan. De planten van Air So Pure® maken de lucht gezonder door CO2 om te zetten in zuurstof en andere schadelijke gassen af te breken. Bovendien verbeteren ze de luchtvochtigheid door het verdampen van water via de bladeren.

 

Van concept naar omzetstijging
Air So Pure® is opgericht aan de hand van misschien wel het beste verkoopargument dat er is als het gaat om kamerplanten. Door de planten een helder en herkenbaar beeldmerk mee te geven is het gelukt om een succesvol consumentenmerk te creëren. Dat is best bijzonder in de plantenwereld.

Hoe kan een tuincentrum optimaal profiteren van de kracht van het merk? Uiteraard raden wij aan om een tuincentrumtafel jaarrond vrij te maken voor ons merk. In dat geval verzorgen wij de volledige uitstraling van de tafel. De boodschap komt op deze manier heel goed over bij de consument en de omloopsnelheid is zeer goed.

 Heb je deze mogelijkheid niet of wil je het eerst uitproberen? Bestel dan eens een leuk assortiment van onze planten in de webshop van Javado. Maak er een mooie presentatie van en maak ook gebruik van de informatiekaart in A3 formaat.

 Wil je als keten van tuincentra een actie doen met Air So Pure? Ook dat is goed mogelijk. Wij kunnen mixkarren maken en bieden marketingondersteuning. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een mooie, ondersteunende Social Media actie.

Gepubliceerd op: 9 november 2021