Vacature accountmanager Duitsland

Functie omschrijving

Zoek je een werkgever met groei ambitie en een sterke dagelijkse dynamiek? Heb jij ervaring in een internationale handelsomgeving? Typeer jij jezelf als ondernemend en resultaatgericht? Herken jij jezelf in de steekwoorden pro-actief, zelfsturend en initiatiefrijk? Heb je veel affiniteit met de Bloemen en Planten sector?

Lees dan snel verder! Javadoplant BV (onderdeel van de WBE-Groep) breidt het verkoopteam namelijk uit met een:

Accountmanager Potplanten Duitsland

Het team

In deze uitdagende functie ga je deel uitmaken van het verkoopteam van Javado. Als Accountmanager ben jij eindverantwoordelijk voor de totale service voor de Duitstalige klanten. Rechtstreeks klantcontact, efficiënte logistiek en diversiteit in het aanbod zijn de kernwoorden. Je ontvangt leiding van het hoofd Verkoop en je werkt uiteraard nauw samen met de andere verkoopmedewerkers in het team. Het totale verkoopteam van Javado bestaat uit 20 medewerkers, het Verkoopteam Duitsland uit 4 medewerkers.

De functie

Javado is gericht op een intensieve en rechtstreekse relatie met de klanten, gebaseerd op grote affiniteit met de producten. Als Accountmanager Duitsland ben jij verantwoordelijk voor de contacten met de bestaande klanten (zelfstandige tuincentra en winkels) in Duitsland. Daarbij schakel je op diverse niveaus: van inkoopafdeling tot en met directie/eigenaren. Je bent voor de klant dus het gezicht van Javado. Het verkoop team staat voor de ambitie van Javado; er wordt van de Accountmanager verwacht dat hij een belangrijke bijdrage levert aan de omzetgroei. In overleg met het hoofd verkoop stel je  een jaarplan op, waarmee je gestructureerd te werk gaat om de groeidoelstellingen in Duitsland te realiseren. Hieruit spreekt duidelijk de ambitie om door cross-selling bij bestaande klanten meer omzet te behalen. En op basis van de marktontwikkelingen verken je nieuwe mogelijkheden en creëert nieuwe business. Je beschikt over de flair om bij nieuwe klanten binnen te komen en hebt de durf om, als het nodig is voor een beter resultaat, zaken op een andere manier aan te pakken. En zeker niet onbelangrijk: je bent gewend en hebt de discipline om te werken met software.

Javado is gevestigd in Honselersdijk, maar de ideale kandidaat kan ook afkomstig zijn uit en/of zelfs woonachtig zijn in Duitsland, of in de grensstreek. In dat geval zal Javado dat maximaal faciliteren.

 

 

Functie eisen

  • Commerciële professional, met minimaal 3 jaar ervaring in internationale handelsomgeving, bij voorkeur in bloemen- en plantenbranche:
  • Bewezen commercieel trackrecord en kennis van de Duitse markt en zeer goed kunnen communiceren in de Duitse taal
  • HBO werk- en denkniveau;
  • Flexibiliteit en bereidheid om regelmatig in Duitsland te werken en te verblijven.
  • Stevige persoonlijkheid, resultaatgericht, ondernemend, overtuigingskracht
  • Pro-activiteit, zelfsturend en initiatiefrijk

Wij bieden

  • Werken bij een succesvol en groeiend bedrijf;
  • Een passend salaris, aangevuld met een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden om zo flexibel mogelijk te kunnen werken, goede pensioenregeling, mogelijkheid tot bonusregeling; goede ontwikkelmogelijkheden;
  • Jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een open cultuur waarbij je intensief samenwerkt met deskundige en gedreven collega’s met passie voor de producten

Wie zijn wij?

Javado, gevestigd in Honselersdijk, is één van de toonaangevende plantenexporteurs en hét adres voor kamerplanten, perkgoed, tuinplanten en boomkwekerij artikelen. Ook voor onderscheidende producten, denk aan vleesetende planten of bijzondere orchideeën, bent u bij Javado aan het juiste adres. Ons onovertroffen brede assortiment bestaat – afhankelijk van het seizoen – uit 5000 tot 8000 items. Onze productspecialisten, met elk hun eigen expertise, stellen dit assortiment met de grootste zorg samen, door bij meer dan 500 kwekers in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, steeds de beste partijen te selecteren. Het beheren van dit brede assortiment is een dynamisch proces dat dagelijks onze onverdeelde aandacht heeft. Wij monitoren continu de kwaliteit, de beschikbaarheid en het prijsniveau en zorgen zo dat ons aanbod te allen tijde actueel en kwalitatief hoogwaardig is. Als gedreven en professioneel partner in potplanten, willen wij voor onze klanten meer zijn dan een leverancier pur sang. Wij helpen onze afnemers bij hun zakelijke groei en succes en stellen daarvoor graag de expertise van ons eigen slagvaardige marketingteam beschikbaar. Dit team ontwikkelt creatieve ideeën en verrassende stylingsuggesties en denkt met klanten mee over de juiste exposure op de winkelvloer.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Richard Reinigert (recruiter Dailyflex)), via 0174-.287273.